Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Sunday, April 24, 2011

najis jdi ubat??

selalu mmg sinonim kita akan guna kedekut tahi idung masin...
biasa la tu kalau tahi idung jdi perumpamaan...
tp skrg neh tahi idung jdi ubat lak...
amacam ada bran ka nak try ubat tahi idung neh.??
hahaha...
tdi aku BW kat satu blog neh....
dia ckp pasai tahi2 hidung...
kalau nak tau lg lanjut bleyh usha SINI... 
dia ckp tahi idung baik untuk kesihatan..
aiyoo...kalau bab korek tahi idung tu baik untuk kesihatan tu diah bleyh la trima lg...
tp neh dia bgtau y tahi idung neh baik untuk sistem imunisasi tubuh badan...
apakah??
ce citer...ce citer...
okeyh neh terdapat dlm surat khabar....bley usha bwh neh...



menurut Prof Dr.Friedrich Bischinger,pakar paru-paru di Ininsbruck...
beliau neh kata org y korek idung menggunakan jari merupakan orang y lebih sihat,lebih gembira dan lebih sensitive dgn perubahan tubuh badan..hahahaa.....
soo...korang semua sila la korek tahi idung skrg...
hehee...
ok info lg 1 y mengatakan tahi idung neh baik untuk kesihatan badan dan memakan tahi hidung adalah baik untuk sistem imunisasi tubuh badan...
hahahaa....mmg lawak la info neh..tp aku xpernah terpikir untuk try...
eyukkk...
menurut beliau...alasan beliau ckp begitu kerana idung neh kan sistem penapis y perangkap bacteria..
jdi beliau simpulkan sekiranya gabungan ini smpai ke usus kita maka ia boleyh menjadi seperti ubat kpd tubuh bdn....urmmm....mcm tu plak yer doktor...
confius aku dgn kenyataan dia neh....wahai doktor-doktor di luar sana...
betul ka statement dia neh??
dah buat kajian menyeluruhkan??
hehehee....xhbis gelak lg neh...hehehee...

korang baca dan fahami la betoi2 nah...hehee
_ASSALAMUALAIKUM_



No comments: