Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Thursday, April 7, 2011

Jom Mencarut cara Sopan...

Sapa ckp org Utagha neh kasaq??!!
Sapa ckp org kedah neh kasaq??!!
ceh nada xbleyh blah...
mcm nak cri gaduh pown ada...hahaa...

okeyh aku perasan one thing y lately neh aku asyik nak mrh n then cpt ja mlut neh nak maki org...
mmg silap la sapa y start cri psal tnpa sengaja dgn aku...
hahaha....gengster kampung pisang pown kalah..

back to the story...
aku jgk perasan y mulut aku neh skrg cpt sgt nak kuaqkan maki hamun neh...
soo...nak bg nmpk ala2 sopan balik aku dah bt 1 plan...
hahhaa..plan la sgt...
skali nak mencarut ja aku akan tukaqkan dgn nama buah..
sopan la tu kan...
buah sedap apa....hehheee..

contohnya...
situasi bila kita dah xdpt nak kwn sgt marah neh...mmg tahap nak maki ja kerja...
then kita tukar kan..maki tu jdi Betik ka...belimbing ka...
mcm neh...
Betik la bdk neh....kecik2 xmau mampus besar2 mnyusahkan masyarakat ja...
apa xckup sopan...
ok tukar2..mcm neh plak....
Belimbing pnya kucing....xdak tempat lain ka nak berak...
hehehe..cukup sopan dak lg???

slalu kita buat simbol2 kan...
contohnya:
$*@& la dia neh....main lempaq plastik merata-rata ja....
tp sedarkah kita tp dlm hati sbnarnya kita ttp memaki hamun...

tp bila kita guna nama buah sekurang-kurangnya kita xdak la stress sgt...
sbb bila sebut nama buah tu..tetiba kita rasa teringin nak mkn buah tu ...hehehe..tetiba...
then tetiba jgk la lps tu kita xdak ar nak mrh sgt...

situasi mcm neh lak kalau sbut nama buah...
* langsat la bdk neh.....pikiaq hebat sgt ka....so serta merta kita akan teringat y langkat kat umah tok xmsak lg...
hehee...langsat umah tok aku xmsak lg sbnarnya...hahahaha...so serta merta jugk la stress xsempat nak tmbul dlm fikiran kita...
Faham murid-murid.......???
~~~tetiba jgk bunyi cengkerik....~~
ok xfhm...
kalau agak2 xfhm tu kna aplikasi dlu la bru fhm kot...
urm...dah xdak apa lg nak ckp kot....so....ampa try tgk la...bru feel~~

okeyh bajet aku dok aplikasi slalu la kan....
aku kongsi tips lol.~!!
agak2 aku mrh sgt mmg la xsmpat aku nak pikir nama buah mna aku nak taruk kan...
so kalau termaki tu...nasib bdn la sapa y kena...
sapa suruh cri pasal...
_ASSALAMUALAIKUM_




3 comments:

Bidadari Kayangan said...

hahah comel! buah-buahan adalah lebih sopan :D

DiahRodzi said...

hahahaa....kan dah jdi sopan la kalau sebut buah-buahan ja slalu..hehehe...:)

CIK AYU ARIFFIN said...

PAHAM CEKGU