Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Monday, February 14, 2011

Perempuan mmg cepat frust ka???

Assalamualaikum...salam sejahtera....
ampa semua ada y xpuas hati dgn aku pnya tajuk n3???
sabar la baca dlu..hehehe
mcm sadis lak aku pnya n3 neh...
tp melalui pemerhatian aku dan pengalaman aku...
perempuan mmg cpt frust...
meaning xdpt nak kawal emosi bila apa y di idam xdpt...
hohoh...sapa stuju g sembam muka kat bantal buchuk msing2..
hahaha...

seriusly xtipu...
dlu2 kecik2 aku slalu ja blagak mcm anak laki...
sbb aku dlu xsuka nangis...
kalau aku nangis tyme kecik2 dlu aku rasa mcm aku lembik...
ya la...aku ada 3 org adik...
mean aku lah y kna jdi pahlawan depa kan tyme depa nak kena buli...
so dlu aku neh agak kelelakian la...
hehehe...jgn kata dlu...skrg pown kegagahan tu ada berbaki skit lg even dah berdaki..
ya lah..aku penakut...hahaha...
dlu aku cpt frust kalau parent aku mcm xmelayan soalan aku...
ya la aku byk mulut...so aku akan tnya apa saja....kalau diorg xlyn ka...aku lari msuk bilik la...
ada skali...aku frust sbb kena mrh nyk tnya sgt..then aku buh bju dlm beg sekolah n kuaq capai basikal aku....
kononnya nak lari umah la...nak p umah tok..tp skali akak aku kejar n tnya...

'kak: Hang tau ka umah tok nak p dkt mna??'
'aku:xtau...jom la p tunjuk sat...'

hahahaa...lwk kan....tyme tu aku darjah 2....


back tu the n3...
kalau xcaya la kan...cuba ampa p tengking herdik pmpn y ala2 gadis melayu terakhir tu...
sure nangis...hehehe...*xdak keja ka dok p tengking org.(~~,)
okeyh xdak kaitan...

pengalaman skeliling...
pmpn y first akan titis air mata kalau clash....
sbb sedih nnt dah xdak tmpt nak mnja2....
tu pown kalau laki tu y mintak clash...
tp kalau sebaliknya........no comment lah kn...
tp kalau gaduh2 ka msti gurl tu tiba2 ja akan mntk clash sbb frust dan emosional y mengawal dia pnya pemikiran... so gurl lebih byk ikutkan emosi lg tyme tu....
sbb tu la kuasa talak terletak dkt tangan lelaki...
kalau x...msti ramai y bercerai-berai la...
then pmpn jgk cpt bt keputusan y bkn2 tyme dia tgh emosional...
xnafi la..aku pown sama...slalu ja mcm neh bila aku frust xdpt beli smething...
then aku trus ja p beli bnda y aku xsuka lnsung....
cntohnya kasut sukan...kasut y aku suka saiz dah hbis...
so aku frust then trus ja beli y memana pown xpa jnji aku balik xdak tgn kosong...
then balik umah...frust menonggeng...
so aku menangis la sorg2 kat ujung taman...
neh gmbran aku pnya kelelakian tyme kecik2...
tp sumber gmbr neh dri google lah...


dan apa y paling aku frust ialah bila aku check2 balik...
gambar aku kecik2 dlu la paling sikit...
sbbnya aku xsuka ambik gmbaq...dan xpenah stay dkt umah ...slalu ja ilang...p ngorat abg2 nsem ujung taman..hahaha..gedik toi....padahal xdak pown...aku p terjun longkang ada la..hehehe..

P/s: nak nangis oo sbb dah tertelan air L*%^@#$*  tu....waaaaa

_ASSALAMUALAIKUM_


6 comments:

miss miera said...

bagus2 ...
jgn cepat nanges... haha

DiahRodzi said...

nanges bila rasa sgt2 perlu..n tyme tu mmg pyah la nak stop..hehhe

didiyana said...

blog walking..nice blog btw..kalau free singgah la kat my blog.. didiyanalove.blogspot.com

DiahRodzi said...

Tq didiyana..nak pnggil didi bleyh??hhehhee...okeyh nak p jelajah skrg jgk..hehehe

MIMIE AIZA said...

sy kuat nanges.. sangat sensitip heee

DiahRodzi said...

hehehe...diah skrg dah cpt touching dah....:)