Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Friday, February 11, 2011

Now U kan call me RUBY-ah!!!

ahakkk...
call me rubby
nama glamoor I skrg Rubby okeyh....
chaish...nak termuntah aku dgn kegedikkan y dibuat-buat neh...
hahaa...soo sila jgn cnfius identiti aku nah...neh lakonan semata2 bg nak menjiwai watak..

okeyh story sebenau-benaunya lah dkt ampa semua...
every sems aku msti akan dpt nma bru...
hurmmm....unik betol la nama aku kan...smpai lecturer payah betul nak menyebut y betul...
slama 2 semester aku pegang title pelakon bernama RoKiah...
dri sem 2-3...
lecturer neh dia bknnya xingt nama aku tp dia ckp dia suka nama tuh...
n dia sgt suka link kan aku dgn nama rokiah tu...
motif??
entah aku pown xbrapa jelas...
hahhhhhh...rokiah...ala2 sweet potato la jgk mana tu...
kwn aku ada sorg nama rokiah neh...
kwn sekolah menengah...
so every day lecturer neh panggil rokiah ja..aku mcm terkeras bdn seketika...
erkk...sbb first terkejut...the ke-2 lak sbb mcm nak gelak la plak sbb tringt kat kwn aku...
hehhee...
tyme sekolah dlu aku dgn rokiah neh 1 kelas..
so nama kami mmg berturutan lah kan...
then cikgu pown tertukaq dah...
siap pndang aku then kata mcm neh...

Cikgu : hah kamu rokiah...dah siap dah nooota semalam...(ayat contoh ...situasi sbnar guna ayat len..ahhaha)

then Haku lak jwb....

DIAHRodzi : cikgu saya bkn Rokiah....y dkt sana tu Rokiah nu rokiah...saya Rodhiah...

oppss...memandangkan kami 2 neh 1 geng so cikgu2 slalu jgk la cnfius..
tp lama2 xdak la cnfius kan sbbnya aku dgn rokiah neh mmg beza saiz la y pertama...
kedua...dia neh mcm ayu2 ckit...aku lak nakal2 ckit...ckit ja xbyak...tp ada la dlm 70% nakal kan...
hehehee....

hbis crita pertama....
then masuk crita kedua....
tyme masuk sem 1 PISMP lak...
mummy mentor kami mngajar la subjek kaedah pengajaran...
then tgh2 dia mengajar dia pown nak tnya soalan la kan nak make sure kami smua bg perhatian 100%...
dia pown mula menanya...

'MUmmy : RUBBYah kamu faham?? '

tetiba bunyik cengkerik berpanjangan...bermakna xdak y nma rubiah lagh dlm kls neh...
then tetiba aku nmpk mata dia straight ja memandang kat aku...
so aku fhm la y dia mean aku...
n soo lg... aku la RUBBYah tu...
ahakkk...skrg nama baru saya ialah rubbyah...
so Uolls can call me RUBBY...kasi glamooor skit...

skali next class tu ...ada lak pancaragam band Ghazal lak...
skali dok nyanyi lgu Ghazal tuk RaBiah y versinya khas untuk aku sorg ja...
auwww...spesial gitu Joyah....jgn jeles...
chorus dia lak bunyik mcm neh...

'Yaaaaa Rabb....'
'ya kurus...ya kurus...'

hahhhh...mmg layan....
skali 2 3 org nyanyi then kalau ckup 44 kali dok nyanyi...
mmg kurus la aku kan...
trima kasih la bebyk sbb doa aku kurus...
bkn slalu org nak doa kat kita kan...
so aku sgt2 berharap y doa depa semua neh makbul...
hahahaa...TQ uollls...
Sila la doa skali mcm depa neh ...
hahahaa...

'ya kurus..ya kurus'
Amin ya rabb al-amin....

adios kena hempap batu...mmg kurus la lps neh...hahahaa...
_ASSALAMUALAIKUM_


10 comments:

MiZ Rayy said...

sy xmy melanun na. sy mai mengomen.. hehee.. woww!! nama bru.. hihihii...

MiZ Rayy said...

diah.. jom la join...


http://cikreenatan.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-blogger-mana.html

DiahRodzi said...

rayy....xpa menyamun pown xpa...mengomen pown xpa..hehehe

oo y ray bt tu yer....jap nak p tgk..heheheh..tq ray....sudi ajak diah join..hehehee...best...

FS said...

hahaha hye rubiahhhh! Sedap paaa

WaHiDa said...

makin femes la diah skang..
mcm2 nme dy ade..haha

DiahRodzi said...

hahahaha...hallo..rubby in da house....
mmg femes la kan sbb dah ada lagu ghazal untuk aku..hahaha

fs:cmersial lak kan nama rubiah neh..hahaha..dah la tyme tu gabung dlm dewan kuliah....aiseyh malu kot....

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

say hai kat beliau k..ckp i luv ketat2. hahaha

yayalya said...

hye rubiah hihihi :)

singgah dari SB ni...

Ina said...

As Salam..saya dtg dari FB..gud luck in ur studies ek...belajar rajin-rajin tau.
http://inanazir.blogspot.com

DiahRodzi said...

cik yuki..okeyh nnt diah say hi yer...

yayalya:hai2....tq sbb sudi singgah..:)

kak ina:tq sudi jenguk diah..hehehe...sedang menjenguk blog kak ina...