Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Sunday, February 6, 2011

CNY~Cina Neh rYaya


Assalamualaikum dan Salam sejahtera....
Hai semua...mcm mna CNY HOLIDAY???
best???
ada ka y lg best dri cuti aku???
hahahahaa....
mmg cuti CNY aku kali neh mmg terbaik LAH...
terbaik dri ladang2 gandum y berdekatan...
kahkahkahkah....gelak besau lagi sekali....

hri neh siri episode satu cerita anak cina pure melayu sorg neh...
okeyh bila masa lak aku ada moyang kerabat cina ...??
entah aku pown xtau tp saja ja aku nak mngaku cina gak...
cina celup coklat y itam...okeyh tu aku....
bab2 nak perasan mmg aku pakar...
xpyah la korg nak susah payah bg award lak yer lps neh...
hahhahaa....always baJet!!!...

kembali kpd crita utama lps berjela iklan...

CNY holiday begin with one whole day spent time dkt shopping mall..
lepak tgk PC fare...Shopping apa y patot...
tgk sale2 mna y lg menguntungkan...
melabur saham2 dunia...
lps agak xlarat nak berdiri...
then check purse pown dah xbrapa nak berisi then bru tringat nak balik umah...

next day OFF one whole day...
memenuhi kehendak bdn y begitu kesakitan akibat Tottttt.ttoooTT...
hahaha..fhm2 la kan....

next2 day...= dgn hri senin...
kuaq p lepaks mall lg...dkt bndr ke2 utama di kedah...
sbb kwn aku neh bru 2 3 hri berpisah then dah rindu aku sgt2 dah...
hahaha,...okeyh gebang ....
aku muhung ja...
dia ajak aku buang duit lg hri neh...
katanya duit xbawa ke mati...
haha...aku stuju....tp xdak duit mmg bwk mati kalau dlm dunia maju skrg...
kalau byk duit sgt lak bwk mati jgk...
soo...kami nak jdi y sederhana ja...
jdi kami pown berbelanja...ehem...ehem....ehem...
sbb x plan dri awal...
so so kna la tggu masing2 smpai bru la lepak mkn jap sbb dah tgh hri bru pkat muncul...
so lunch tyme...
mula ingt nak lepak secret recipes tp mcm xbrapa privacy ja...
so lepaks la dkt tmpt y agak lengang  neh...
menu masing2 pkat cri nasi...
then dessert from secret recipes...(Bungkusan chomel2)
lps perut pakat dah berbelon...
solat jap sbb nak kasi rest perut...
jln2 cri best buy...
then try2 , snap2 ,beli sebahagian ja...lg sparuh ltk balik...
hahaaa...
kasut plak try2 tp size y nak pakat hbis sbb ada sale so mmg ptot la kan byk y dah hbis...
so just let my friend get her one adorable sport shoes that make me jealous...huhuhu...
because y aku nak semua dah hbis ...
tggal y xbrapa nak hingin sgt...
so xjdi beli...
senja mlm gelap then pakat balik sarang masing2...
really have a nice day with my girl...
esah
..hahaha...nama glamoor...
sorry internet so slow...
xbleyh nak show off kwn aku y chumill bagai neh...

next3 day = selasa..my frewn call...
dia ckp dia pown nak miss kat aku...hehehe....aku pown miss dia jgk sbb lama sgt xjumpa kan..
kwn since primary school lg...
kwn lama broooo...
bdk sopan neh ajak aku celebrate besday kwn kmi berdua...
geng lepak lps SPM..Yana the CheGu PJ..
mmg la chegu PJ neh mkin Hot....
tergugat kmi sbb yana dah soo slim...
hahhaa...tp kwn lama aku neh juara lg...
Azah mmg kurus n aku jgk y stilll the ber'isi' among us...
hahaha....xpa aku xksah...meaning aku paling mnyerlah lah sbb paling kelihatan dri jauh..
hahaha...style apa brooo...
then first lepak library jap sbb nak p cri gaduh ngan mak guard library tu...
mmg aku neh mcm muka wanted ja bila masyuk library tuh...
2 3 kali dia mai warning ckp kalau nak disscuss go disscussion room...
wooo...speaking bagai lak kan mak guard y advance neh...
so kmi pown jdi la sopan balik..hehee...kejap la mak guard neh...
kmi bkn nak karaoke pown dlm library neh...rilek la kan...
then check out library Azah nak bnja ...
woohoooo...mmg mengantuk dpt bntal la kan...
dpt pizza CNY pnya edisi 1...pasta....salad...hoohhoo...
mmg mcm nak letup ja rasa...
then lps mkn...mcm besa lah...solat jap sbb nak rest tummy neh...
then mengusha2 jam pnya design...belek3 shawl...tudung BIG sgala...
tggu pnya tggu...driver xbleyh nak mai ambik...
driver aka brooo Azah...
soo...
Kenderaan awam la jwbnya...
check in Tin SARDIN Malaysia pnya Transnasional..
check out dkt umah masing...

balik penat fuhfuhfuh terkulai sbb kna berdiri dri check in smpai check out...
teman mak p pasaq....tp aku stay 1 tmpat ja sbb dah xlrt jln...
settle semua brg y mak beli...then balik umah mlm tu demam trus 3 hri...
2 hri jdi hantu bungkus xberganjak dri tlam beradu...
then got selsema segala bagai bila demam start nak kebah...
ahahaaa...pakej lengkap pnya skali batuk uhuk2...

tp dlm flu2 hachumhachum tu smpat lg nak join fmily gathering la bagai...
hbis aku sebar virus p serata dunia...hahahaa...
Sorry people y berjangkit...
but Today...
already lepaks king dkt bilik HOstel dgn rumate terchenta...
batuk masih bertakhta...
besok nak p sebar virus kat kelas lak...
hahahaaa...sapa brani meyh la kita batuk bersama....
uhukuhukhuhkkkk..!!!
...
_ASSALAMUALAIKUM_


p/s : smlm aku mimpi pelik...waaaa....mamat neh bikin waaa penasaran la...huhuhu..:(

2 comments:

miss miera said...

makan ubat !!!
ngee
~.~

DiahRodzi said...

tq miera....lama xtgk mira update...:)...