Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Wednesday, January 12, 2011

gemuk kurus pown jdi hal ka???

pepagi buta td dpt pujian
tp mai tgh hri rembang dah dpt tuttttt....
mmg aku mls nak kata la sbb aku xtau la nak describe bnda tu mnatang apa kan...
hahahaa....

aku gemuk....so itu aku stuju...
ya la mmg dah gemuk kan xkan lak nak suruh org ckp aku kurus...
hehehee...tp kan best kalau aku tetiba bangun tidoq then jdi kurus...
sure gempak 1 maktab la kan tetiba aku kurus...
agak2 bleyh jdi history of the year x??/
hahahaa...
jdi mcm crita indon tu....y pakai cincin hikmat tu ..
tetiba bangun pagi dah dpt body y hot ala2 model gitu....
hahahaaa....
bleyh???

mimpi +++ berangan bleyh la beb...
kalau nak jdi knyataan kna la aku ptg2 p join jogging dlu bru la jdi betoi kan...
hahaaaa.....
kalau stakat balik kelas ja trus p date dgn katil kesayangan 
then kalau rajin ja bru teringat nak bt sit-up bertubi2...
dah hasilnya mmg la impian nak kurus tu just jdi mimpi ja....


seriusly aku ckp kalau aku xterasa tu mmg aku hipokrit gila la kan...
tp aku jujur ckp aku bleyh trima lg la kalau stakat lawak kering mcm neh...
kalau nak lebih2 silap tyme la yer...
xpown silap makluk....
hahahaa....
semua org ada feeling la...
aku xkisah la kalau org nak kata aku gemuk ka...
org rijek aku jdi makwe ka...
mak mertua xtrima ka sbb aku gemuk...
sikit aku xkisah...
tp aku agak kisah la kalau nak banding2 aku dgn org lain....
bg aku semua org tu ada kelebihan masing2...
ada y lebih ...
ada y kurang....
dan aku skrg tgh blajar tuk trima kekurgan aku neh then blajar tuk atasinya...
aku pown nak la jgk org2 y sekeliling aku neh support aku ....
neh xdak la aku nak mkn ati sesorg kan...
huhuhuhh....

btw...tdi aku syukur sgt sbb ada kwn2 aku y syg aku...
mmg depa semua backing aku hbis2an...
aku syg ampa weh....
syg gila....dan aku rasa terbela....
tq very much....

aku xmrh sgt sbnrnya tp aku nak bg nasihat la dkt sesapa y sudi bc blog aku neh...
sila la alert dgn persekitaran anda....
xsemua org tu hati dia kuat tuk trima segala cemuhan @ lawak kering anda...
mungkin aku la y tergolong dlm ahli2 hatinya y xcukup kuat tu...
huhuhu....sorry la.....tp aku cuba jgk tuk cover aku pnya feeling...
sbb aku xsuka bila org tgk aku y lemah...
serius aku benci keadaan tu...
ckup la kejadian aku nangis teruk dlu...
aku dah xmau dah jdi lemah mcm tu......
sbb aku malu sgt2 lps tu...

skrg aku cuba tuk jdi lbih matang...
aku dah xmau lg dah bt perangai y xsesuai dgn umoq aku y makin tua neh...
tp nak bt mcm mna kan...
aku pown manusia....
sorry tu say....

neh aku y sememangnya gemuk....:)...tp neh la aku...aku selesa jdi diri aku....
 _SALAM_

3 comments:

cokLed caNdy :) said...

hey cute! hee...ye..ye..syg kamu jugak sih! dont worry be happy la....org kte aku kurus N blaablaa pon aku terasa..hohoo..=__='' semua orang tak sempurna, kte klas dah 3 sem, so tahan2 la perangai masing2 n saling memahami..kan? bila hati panas dan rasa panas2 gitu diam je la...orang kadang2 tak faham psal benda2 sensitif nie...org kadang ingat kita tak peka...pdahal mereka yg xpeka..;) whatever it is, if u need some one to talk to, seriously, you have me! always have me..i love you just the way you are babe! tak kisah KITA BERBADAN BESAR ATAU TAK CUKUP BESAR, YANG PENTING SIHAT DAN HAPPY! yaWWww!!!!;) friends 4ever!XOXOXO!

DiahRodzi said...

hehehe...first of all...tq diana..love u....
mmg harga sebuah keegoan tu agak tggi dlm diri aku tp bg aku harga kemaafan y ditwarankan tu lebih tggi nilainya....so aku memilih untuk memaafkan saja....hehehee..:)

DiahRodzi said...

hehehe...first of all...tq diana..love u....
mmg harga sebuah keegoan tu agak tggi dlm diri aku tp bg aku harga kemaafan y ditwarankan tu lebih tggi nilainya....so aku memilih untuk memaafkan saja....hehehee..:)