Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Thursday, January 13, 2011

aku dan bedak sejuk.....

dulu kecik2 aku pelik knapa la nama bedak sejuk kan...
sejuk ka>??
apasal nama dia bedak sejuk...
awat xletak bedak gebu ka....
bedak beras ka....ya la dah buat dri beras kan....
bedak putih ka.....

hehehe...
byk cikadak la plak kan...
dah nama dia org dulu2 letak bedak sejuk....
so, trima ja la kan....
manyak la plak nak p tukaq nama len...
nostalgia tu...

okeyh kalau nak feel pakai bedak sejuk neh...
kna la try kan...
seriusly best....
rasa sejuk ja muka nnt....
hehehee....ada dgq mcm promote la plak kan...

story mory night begin....
hahahaa...
dulu tyme aku dok hostel high skool dlu...
aku ada la senior neh suka pakai bedak sejuk...
so first2 aku jumpa dia tyme dia pakai bdk sejuk tu...
mak oiii...mmg aku terkejut beruk la kan....just xjdi beruk ja lg..hahha

mmg 1 hostel femes la dgn bdak sejuk dia neh...
tau sbb apa??
sbb dia sorg ja y begitu confident nak pakai scara open...
y len smua xmau...
pakat nak pakai mask ja...
seb bek depa xpakai mask y tukaq jdi ijau tu...
kalau x mmg femes la skool aku kan...
hehehehe...

eyh...apasal lak aku nak story pasal dia lak...
tjuk pasal aku kan...
hehehee...
skrg aku dok hostel jgk...
n now dgn rumate bru....lalalalalaaa....
ciut miut ja bdk neh....
clever the level gitu...
tumpang bangga jap...aku neh menumpang ja lbih kan...

okeyh...aku first pakai bedak sejuk dpn dia hri tu mmg dia terkejut kot...
hahahaa...cian dia....smpai dia tkot nak tgk muka aku tyme pkai...
hehehee....reaksi muka dia mmg jelas kot...
aku mls lak nak tnya dia...
aku bt ja la slumber kan...
buat2 borak gebang2 dgn dia....
hehehe..then dia ckp tp muka dia xbrani nak tgk aku...
hahahaa....cian dia...
skrg aku kna pakai bdk sejuk tyme dia dah tidoq...
hehehee...

ya la kan....goes around comes around...
aku dah terkejut tgk org...then org lak y terkejut tgk aku pakai bdak sejuk neh...
hahahaha....

psss....aku dah menularkan virus bedak sejuk neh dkt 2 org jiran bilik aku...
hahahahaa....berjaya...yeeeeahhhh....
tepuk la tangan ckit kan...
bkn apa la...tp nak bgtau semua...bdk sejuk neh best tau...
dah la bleyh awet muda....
then jerawat tu pown bleyh la kurang ckit....
even tumbuh jugak kan bila ckup bln...opsss....soryy...
hahahaa....


muka aku y dlu xdak jrawat tp skrg dah jdi kenangan ja....jerawat pakat mai dok bt rombongan lak kan...hahahaa...sbb tu kna pakai bdk sejuk lorh....malu tu tolak tepi..hehehee

even SK II yg mahal tu pown ada guna beras tuk dia pnya rawatan...
so bdak sejuk pown jdi la kan...
tuk rawatan muka geng2 y mkn elaun tiap2 bln neh kan...
kalau nak pakai SK II y mahal kapak tu ...
alamat ujung bln kna p THE STORE bwk bekas la ...
p mintak sedekah kan...
hahahahaa....
kidding.....
_SALAM_

2 comments:

MIMIE AIZA said...

diah nak bedak sejukk.. susah nak cari la sekarang ni

DiahRodzi said...

hahaha..boleh ja....
homemade pnya...mak diah y buat sndiri....hehehe..betoi la...skrg neh mmg pyah la nak cri bdak sejuk y best....y ada semua gedabak2 dan kasar...huhuhu....
seb bek mak diah pndai buat...:)