Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Tuesday, April 3, 2012

REzeki

Assalamualaikum...

Lama xsinggah dkt blog...
blog neh dah usang skit2 dah...
sobsobsob....
sapa volunteer nak tolong touch up blog neh...
hand up please...

rezeki tu mungkin kadang-kadang ia datang bergolek...
dan mungkin juga melayang...
dan ada jgk y dtg merangkak mungkin...

eyh...ada ka y merangkak....
hehehe...ada yang merangkak...
contohnya mcm voucher buku....
yes...bdk IPG dpt jgk....
tu la namanya rezeki y datang merangkak....
meaning rezeki yang datang lewat...

Kalau dulu semua student IPT yang lain sibuk berbelanja dgn baucer buku tuh...
bebdk IPG tgk dri jauh ja...
sobsobsob...
katanya kami tidak layak...
mungkin dulu kami still tidak dianggap sebagai IPT-IPT lain...mungkin~~
dulu tidak layak kerana dikatakan kami dah dpt elaun buku RM600...
tapi kalau nak bg tuh bg ja la sama rata kan...napa nak beza2 lak...
org y dpt biasiswa tuh xdpt ker???
hahaha...stop here....isu panas tetiba ja kan...


actually nak ckp pasal rezeki merangkak atas nie lah...
Alhamdulillah...
"kalau dah namanya Hak itu ia akan kembali kepada haknya"
quote neh menarik perhatian aku...
mungkin ada betulnya..
sejauh mana pun org menafikan hak seseorg tp kalau dah mmg hak sesuatu barang itu adalah milik seseorg ia akan kembali kepada pemilik yang sepatutnya...

Betul juga kata sebahagian org yang mengatakan ini adalah permainan politik...
mungkin mereka merasakan penuntut IPG juga nnt akan mengundi...
mungkin..
dan ada juga yang mengatakan ini adalah pusingan wang yang dikatakan untuk kemajuan ekonomi...
perlaburan untuk kemajuan ekonomi negara...

pelbagai persepsi yang diutarakan oleh pelbagai pihak...
semua org ada hak nak suarakan pendapat...
dan pendapat itu tidak akan pernah salah selagi ianya tidak mendatangkan sebarang kecelakaan...

So bagi rakan-rakan yang berpeluang mendapat rezeki merangkak ini berbelanja la anda dengan sebijaknya....
sebab rezeki tu xkan selalu datang merangkak...
hehhee...
mungkin nnt datang bergolek n melayang pula....
sapa tahu kan...
semuanya hanya dalam perancangan ALLAH....

maka dgn ini aku bersyukur...
walaupun ia datang merangkak...
aku tetap masih berpeluang merasai rezeki yang ditaburkan ini...
so berpeluang juga dari y tak berpeluang...

_ASSALAMUALAIKUM_



p/s:lama kau xhupdate...tetiba hupdate isu panasbontot chenggini....hehee...kecoh kau JAHhhh!!!

No comments: