Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Wednesday, July 6, 2011

Penat Mempercayai

Bila aku percaya....
aku kena tipu....
bila aku xpercaya...
aku rasa mcm kejam sangat...
tp bila dah benda tu terang lagi bersuluh...
aku jadi frust sbb percaya...
bila aku frust aku start nak down..
bila aku down semua aku nmpk negatif ja...
bila dah semua nmpk negatif mula la rasa nak nangis...
bila dah nangis payah lak nak jumpa trafik light merah...
bila dah lebih had laju mula la kena saman polis trafik akal...
bila dah kena saman dgn polis trafik akal...
aku mula lak rasa mcm bodoh sbb nangis....
bila dah rasa bodoh mula la jdi gelabah sbb bodoh sgt...
baru la time tu teringat nak malu...
bila dah malu aku start jdi xtentu arah...
padan muka junior kena sound...sapa suruh sidai baju before seven...
kan dah jdi bahan aku punya punching bag...
skali lps puas mrh kalut la nak ketaq-ketaq tangan....
last-last...masuk bilik tgk DREAM HIGH lg skali...
sedor-sedor dah maghrib dah....skali bru kembali ke dunia nyata....
baru aku teringat aku ada kelas mlm neh....
baru aku sedor y perut aku xmkn lagi...
so PADAN MUKA berangan lama sangat....
neh la pengalaman aku dok dlm dunia khayalan paling lama...
waste gila aku rasa....
kesimpulannya....
ELAKKAN LAH AKTIVITI MENGELAMUN DENGAN PERASAAN NEGATIF TU LAMA SANGAT...
sbbnya....
ianya byk merugikan....
skali skala tu xkisah tp make sure ada the end...
sbb skali skala perlu jgk sbb nak nilai diri sendiri...
sekian...

_ASSALAMUALAIKUM_






P/s:dlm kelas BI pkul 2 tdi aku bleyh plak sedor kan...Padahal aku dok pikiaq semua neh start dri lps jumpa En Pardi tdi...mean pkul 1.30....what the???

3 comments:

AnAk dEneSor said...

marah nampak..tapi betoi gak..kdg2 percye salah x percye salah kn..hihi

zafirahtajudin :D said...

dora.. are u alright?? hehe.. btw, nice la ayat. merapu sungguh hang noh. pulas pipi sikittttt... hehe =)

DiahRodzi said...

Kak iera:last skali penyelesaian ialah percaya just pda diri sndiri..uhuhuh


Zafirah:aku balik mggu neh...release tension....meyh la cubit...gmbw mu lawa la..spaa tah tgkap neh??hahaha