Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Thursday, July 28, 2011

Oh Anda Salah....

Dua tiga hari neh perkara neh semakin menjadi-jadi...
adoi pening jgk la kepala aku nak handle...huhuhu
aku rasa macam aku nak buat contest ja...
SILA TEKA UMUR SAYA...

tp tu angan-angan ja la sbb aku skrg neh busy ja memanjang...
entri nak story pasal cameron pown aku dah xsempat nak karang ...
neh kan plak nak buat contest...

angan-angan angin neh timbul sebebnye..>>>> ramai org telah mula bertnya tentang umor aku...

adoi la...makin tua umor aku ...aku nampak makin muda ka???
PANGGG!!!...okeyh penampaq dah hinggap kat pipi....=_="
padan muka berangan nak jdi mcm filem lak kan..
aku xberangan okeyh...neh aku bagi bukti....


kejadian first time aku form 4 :
Kwn ayah aku dgn ayah aku dok borak time program dkt sekolah aku....
sekali dia tnya...'anak hang y mngaji kat cni y mna 1?'(muka dia smbil dok tercari-cari)
ayah aku ckp la...y neh dok sblah neh la....muka dia heran dok tgk aku 2 3 kali....
dia bley kata dia ingt aku neh bru darjah brapa tah mai dok ikot ayah aku mai jumpa kak/abg aku kat c2...mak aih....xnmpak ka aku pakai baju sekolah siap dgn lencana lg kat tudung....
bleyh dia ingt aku darjah..sdangkan aku dok pakai kain biru muda...mean aku dah menengah la auntie...huhuhu....

second:
time aku dah hbis sekolah...time neh dok tggu result SPM ..aku nak mintak kerja promoter...
so aku p la interview...besa2 ja la kan...xdak la formal bagai....
aku p jumpa sis tu..dia mcm xcaya ja aku bgtau y aku dah habis form 5...
skali dgn cstmer aku pown dok ingt aku neh bdk sekolah y malas nak mngaji p dok kerja kan....
adoi...skali ada pak cik tu mai bg nasihat kat aku...katanya begini...
'kita neh kalau muda-muda lagi mengaji kena rajin2....nnt besaq nak sara mak ayah kita..'
aku pown angguk ja la...nak bgtau aku neh dah hbis ngaji sat gi pak cik tu terkilan la plak...
so aku pown diam jala....aku tadah ja telinga aku kena ceramah free dkt bhagian kosmetik...
hurmmmm...kwn aku lps tu dok bhn aku ja xhenti2...

third:
Part neh aku paling sedih ...huhuhuh....
nak kata aku diam time sekolah menengah tu aku rasa mcm aku bising  teramat la plak...
siap geng the most wanted lg ada la....
apa y buat aku terkejutnya bila ada cikgu y jumpa aku then ingt aku bdk baru masuk form 1...
ayoyo...cikgu saya dah habis la....
bila aku remind balik y aku dlu geng y slalu kena denda...
bru dia ingt...dia ckp aku nmpk muka mcm bdk form 1....huhuhuh...
form 1 la plak....

forth :
okeyh neh aku lawak...penat aku dok gelak dgn mak aku sbb kes neh...
part neh happens bila pagi tu ayah aku call suruh p sekolah dia...
sbbnya nak settle pasal laptop baru aku neh...nak download progrm2...
aku p la lepak dkt kantin sekolah tu....then ada sorg cikgu neh mai tnya...
"Hari neh xsekolah ka??"
aku ckp la cuti...dia tnya lak cuti apa?? cuti hari sukan ka??
aku pelik dah la...sukan mna lak dah neh...dia pown dok kata y larian 1 murid 1 sukan tu la..
dia bleyh dok kata y aku dok p kem sekolah tu.....hey dey tammbi....tu adik aku lah...
si Balqis tuh...bkn aku...skali mak aku bgtau neh y dok Maktab perlis...
dia dok xcaya...skali dia dok ubah tajuk trus sbb malu...
hurmmmmm..kan dah malu...nnt tnya la dlu mengaji mna...jgn confident sgt okeyh cikgu...
hahahaa..gelak guling-guling aku balik tuh...

keblakangan neh pown ada 3 kejadian y confius dgn umor aku......
satu tu time aku p vacation tu...time aku p putrajaya,nilai ngan cameron tuh...sorg Jr aku time sekolah rendah and sorg lg ustazah neh...diorg neh tnya aku skrg aku study tingkatan berapa....hurmhurmhurm...speechless aku....

What just happens last Sunday bila aku jumpa dgn sorg sis neh kat Elianto...
Aku dgn kwn2 aku semua...geng2 IPG jgk la...
dia tnya..'korng neh semua sebaya ka?'
then kwn aku pown jwb la ya...thus dia xcaya dan mata dia dok tgk aku....
aku dah agak dah...msti nak kata something...lps tu dia ckp aku nmpk mcm xsabaya pown...hehehe...siap dia nak buat aku adik angkat dia lg.....
wohooo...dpt kakak baru dowh......

Finally just a few hour happens bila aku nak masuk bank....
aku dah langkah nak masuk p mesin ATM la....
Skali security tu dok kata kat aku 'Budak-Budak'....dia suruh aku beware about something apa tah....skali dkt c2 penuh dgn manusia penghuni Kangar neh....
aku y tersipu2 malu neh pown blah ja la...so xjdi bwk kuaq duit....lastlyaku suruh ja kwn aku tolng kuarkan duit untuk aku...huhuhu....


So u all here...Aku nak tnya....
korg cuba usha pic aku bwh neh then bgtau aku what years old do I look alike....
 
_ASSALAMUALAIKUM_



1 comment:

Boo said...

bila aku tngk2 balik, jeling2, rsanya mcm baby bru lahir kot..comeyy ngat!!!!! =)) -ainul-