Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Tuesday, May 31, 2011

make me smile...

semester break just begin...
so dlm masa y terluang neh mmg la byk lepak rumah dri kuar hang out 
sbb kwn2 aku pkat busy kerja...
adoiyai....last2 kerja aku kerja on9 ja dri pg smpai ptg...
but one thing that really interest happens bila bleyh jumpa balik kwn2 sek rendah...
hihihi....xsangka bleyh joke around lg....
ingt semua mcm menyepi dah ...ya la kan dah lama xpernah nak sembang...
one day...someone neh talk about memories time sekolah dulu2...

time sekolah dulu aku seriusly xminat subjek BI...
that why aku pnya kerja rumah BI aku jrang skali nak siapkan...
but one day...aku kena tgkap sbb xbuat kerja sekolah...
hehehe...time neh aku darjah 5 kot kalau xsilap aku lah....
skali dia check homework one by one.....buku tu dia check from the beginning....
adoi....teacher tu mmg garang...but dia jarang utip buku latihan...skali dia kutip tyme tu aku kena teruk la...
xsilap aku...aku kena smash bertubi2 la jgk...
hehehee...tau aku kena apa...aku kena tibai dengan pembaris kayu y panjang tu smpai 15 kali sbb byk gila kerja sekolah y aku xbt....rasanya aku la y kena paling banyak kot...
mmg aku xlupa la kjadian tu...
what make me smile is.........nsib baik la dia tibai aku time tu..kalau dia xtibai aku may b smpai skrg aku xsuka nak blajaq subjek BI lah kot...
lps dia smash aku hri tu mmg aku dendam gila....seriusly aku pnya tgn kebas kot kena smash......
aku simpan azam y aku nak buktikn kat teacher tu y aku bleyh jgk dpt A dlm BI....
then every night aku suruh bapak aku ajaq aku BI....
time exam ujung taun darjah 5 tu aku ingt lg...aku dpt A subjek BI....
time tu 2 org ja y dpt A...aku dgn kwn aku..Aufa Sirry....
so aku mmg xpercaya gila y aku bleyh skor A....
then teacher comes to me and say.....

Teacher Latifah:Lodiah neh mesti sbb teacher tibai hari tu...tu y boleyh dapat A...tahniah2...
*she call me Lodiah....aku pown xtau knapa......*
aku lps tu bru aku realise y aku kena maintain result BI aku....
so lps tu jgk la aku smakin rajin nak study untuk exam UPSR....
Thanks a lot teacher....even I'm not ur favorite student but I really miss u....
I wish u live happily in love with ur family....


okeyh la...tu ja story y sudi aku kongsi..lebih2 nnt aku story lain....
NORA ELENA dah start lah...
hehehe....suka gila crita neh...

_ASSALAMUALAIKUM_



No comments: