Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Sunday, March 13, 2011

Kenapa aku perlu BW...

dlm dunia blogger neh mmg semua org msti dah tau BW tu...
Blogwalking...bnda neh mcm 1 bnda wajib la...
tmbah2 untuk blogger bru mcm aku neh...
tp knapa aku suka sgt BW...

sbb2 knapa aku suka BW blog2 taiko...

first...
aku nak blajar cara bro n sis neh berblogger....ya la aku kan bru nak bertatih...
so aku kna la rajin2 bw even kadang2 tu aku just curi2 masa ja nak blogging...

second..
aku suka tgk blog y simple dan menarik....
bg pndpat aku la....kalau full sgt nnt aku pown pening....bnda y simple pown jgn la smpai xdak isi kan....

third...
aku suka tgk gmbr2....ala-ala stalker la jgk aku tyme tu....mlalui gmbr2 neh la aku blajar cra diorg neh fesyen ....tp xdak semua la y aku ikot....just some part ja....kalau aku rasa sesuai aku try la...

fourth...
kadang2 aku BW neh bila aku dah buntu nak cri idea untuk aku bt entry...
melalui bw nwh la aku dpt 2 3 input berguna...then aku create la pndapat aku lak....
tp aku kadang2 jdi tkot nak bg pndapat...
sbb tkot ada y terguris dgn penulisan aku....may b sbb penulisan kan sesuatu y xbernada...
dan semua org boleyh baca dgn nada y berlainan...
kadang2 ada jgk y gaduh sbb penulisan y kurang bijak dan berfikir pnjang....
urmm.....
tp lama2 aku dah mula berani la ckit2...
may b sbb Bw la kot....tgk taiko2 mcm bebas suarakan pndapat...
so aku blajar dri c2 la.....

fifth....
aku blajar Do's n Don't when u start to blogging....
byk reader y xsuka bila kita just put an emotional story on our blog...
mostly bila rmai y suka crita pasal BF/GF....xsalah kalau nak crita....
tp mcm nsihat slah sorg taiko neh...don't over la...
just berpadanan saja sudah.....may b ada jgk y suka bc story mcm tu...tp xsemua...
y neh aku no comment sbb aku pown blum pnah ada BF/GF so aku xfhm la perasaan diorg neh....
may b korg y dah ber BF/GF neh nak kongsi pndapat kat cni....bley ja..aku trima....hehehe...

tu ja la y aku mmpu kongsi....
memandangkan aku pown xpndai sgt nak blogging neh...
so aku kena byk blajar lg la....
sapa y sudi nak share pengalaman bleyh la ltak link korg dkt bwh...
Thank...
_ASSALAMUALAIKUM_


p/s: tyme aku usha gmbq2 dorg tu aku jdi jeles la nengok gmbr dri dslr....rasa mcm nak beli ja satu....waaaaaaaaarghhh.....jeles.....(T_T)

No comments: