Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Monday, November 22, 2010

Shooting Ramai2...

video

 AUDITION PLEASE!!!
 hahaha...
 nmpk mcm gempak ja Haziq neh...hehehe
 sbnarnya baby neh tgh blatih nak p audition untuk super kids..
 hahaha...just kidding...
 suka baby neh sbb dia fun sgt..
 hehehe..
 ok back to the entri..
 aidiladha neh tyme kitorng semua bershooting tau..
 haa..shooting tuk apa??
saja ja...xdak la shooting apa bagai just untuk kenang2an ja..
 kau neh joyah story mcm nak rak ja....
 hehehe...sorry yer odah aku lwk ja...
 kalau u all nak tau la kan..aidiladha kali neh mmg best...
 dlm 10 markah aku bg 100 trus...hahaha
 gempak ker???
 story ckit....
elelelelee...
ok la aku story...
 sbnarnya taun neh tok serta parent n uncleaunty aku bt korban..
 so..
 beraya sakan la jugak odah oi...
 story p story mai smpai hari raya ke-4 pown kitorang still bt gathering ramai2 lg..
meriah giler tu xder la giler sgt...tp ok la odah oi...hahahaa..tetiba dah terlekat dgn odah...
hahahaa...
 raya first kitorng gathering rmai2 umah aunty aku..
menu:
-Mee Rebus superb 
-Ketupat +++ serunding
Then...
 drive truuu p umah uncle aku lak...
 menu:
 -Bihun goreng massala hot curry berapi
 (hahaha..nama dish neh saja aku kasi panjng sbb mmg sdp masakan aunty Zarina) 
 -ketupat +++ serunding daging rusa...
 fuh lps penat mkn tu kitorng rehat la kejap untuk hri neh..hehehe
 then snap2 gmbaq sblum balik






















 hhahaha...manyak kan??..
 tu bru yang hri first...photoshot...hehehe
Second day lg meriah sbb hri nie la korban dkt umh tok pah(nama penuh Arfah)...
 pepagi lg dah bangun tuk bersiap g tgk org sembelih lembu...hhahaha...
 tapi tragedi penyembelihan dah settle tyme aku dgn sis aku smpai...huhuhu...
 xpa la aku xkisah sgt sbb aku mmg mabuk darah..ehehe
 terukkan...dgn darah pown aku takot...
 tp nak bt mcm na dah aku mmg dri kecik mcm tu...
 genetik yang kuat dri ayah,..hhohohoh...special kes pnya story..
 ok back to the main story...tyme tragedi penyembelihan tu pown msih ada lg snapping2..
 hahahaa...xstop dkt ctu ja....stiap sudut umah tok pah dah jdik mcm lokasi shooting dah...
 hehehe...
 lps tu tyme masak memasak lak...
 aku just tolong apa2 y patot ja sbb aku kna jga 2 org baby y ciut miut neh..

beautiful baby name Anis Solehah


anis lg y sedang khusyuk men kotak panadol dia..
handsome baby neh name Muhammad Haziq

then bdk neh pown aku kna jga2 bkn menjaganya...dia suka ajak aku wrestling xkena tmpat..

 hahaha...fun kan...
 korng xmai jaga dlu...
 penat kot..
 beautiful baby y suka nangis sbb xsihat...
 hansome baby lak terlalu active...xmenang tangan kalau nak dukung dia..
 bdk wrestling lak name faiz y jugak hyper active...
 mmg kena la dia nak lwn dgn aku y montel2 neh...
 mmg dia kalah la..
 then dia xakan stop slagi dia xpuas hati...
 so..aku terpaksa la buat2 kata sakit then dia stop...
 sbb dia syg aku..hahahaha...

 urm...korang mesti nak tau kan menu apa korban taun neh kan..
 mcm besa ja la...
-nasi tomato-
-Gulai daging duet kuasa dua-
-masak kicap negro-
-ayaq asam vavavoom-
 hahaha...sesuka ati ja aku bg nama2 tu...
 kalau nak tau sedap ke tak taun dpn mai la beraya umah aku..
 aku suruh mak aku masak...
 hehehe
 sbb aku xpndai sgt msak..
 tolong2 bley la...












cucu lelaki tok pah

cucu pmpn tok pah


kaum hawa bergambar bersama kanak2

kaum adam bz melapah lembu..

kanak2 riang bermain..

suasana dlm rumah y riuh-rendah

suasana di luar kelihatan tenang...

Haziq y sibuk nak pegang camera...

kaum ibu sibuk memasak...

aku tyme neh bru nak breakfast..huhuhu

then lps tu take part bt kerja lak..hehehe
 havoc habis la umah tok pah...tghari tetamu mula dtg menjamu selera..
 aku tyme tu dah capek bngat..so lepak dpn TV ja dgn kanak2 riang..
 ptg tu semua dah pakat letih sgt2...
 aku dgn my sis lps siap kmas2 semua...
 kitorng pown bertolak balik ke rumah...
 \(^_^)/
 whahhhh...best bleyh lepak2 dkt umah.....

 Masuk third  n forth day...just gathering y biasa2 jew...
 third day_bbQ sate daging korban n story-mory among us...
 forth day_gathering ramai2 mkn bihun sup sambal da bomb dkt umah nyang..
 sweeto right?? 
 that y I proud telling u all that my big2 family  is so happening...
 just like me...hahaha...
don worry I just bangga2 diri dkt blog I je bkn dkt blog kau la odah...so..
 I PUNYA SUKA LA...
..hahaaha.. 
 apasal kau odah??jeles...
 hehehe
 ok la...just kididing ja...
 no kididing no happy la kan...
 apa la kau neh odah..
 serius bebenor...
 jap g ilang makeup artis kau..hahah
ok lah...penat dah merapu-meraban dkt cni...
 belog terCHENTAku neh...
 tggu next entri yer...
 daaa... 
 opsss...silap..
-Salam-
 


No comments: