Follow this site

Followers

get this widget here

Search This Blog

Friday, December 10, 2010

okeyh..kita share yer.....

 HAMPA semua tau dak pasal zodiak2 neh semua???
laaa...
y ada capricon,aquarius,gemini,leo,cancer semua tu...
tau dak???
haaaa...baru nak ingt balik noh....
dulu menatang neh la dok jdi hobi aku tyme bukak majalah...
first thing y anak2 remaja suka tgk...
stuju dak ngan aku...
bek ampa mgaku cpt....
berdosa ooo kalau tipu...
hehehehe....

okey entri neh aku kongsi sama2..
sbnrnya aku pown bru ja sedar...
tp sbagai umat islam tu kan perlu sama2 menegur...
kalau korang perasan la..
kat TV,INTERNET,HP...
semua pakat ada iklan...

-ketahuilah horoskop anda...blablabla...
-inginkan rumah besar,kereta mewah.....blablabla...
-ramallah tahap cinta anda...blablabla.....

dan sebagainya...xlarat la aku nak list semua kan...
nak tau ampa cri la cndri kan..
okey....
SILA BACA SAMPAI HABIS ENTRI INI!!!!!
(amaran pihak berkuasa blog neh)
 Ya tolibatii, 
hukum zodiak samada tujuan kita hanya utk suka-suka atau saja2..
...adalah HARAM sama sekali...

مَنْ اتَى عَرَّافًا فَسَالَهُ عَنْ شَيْءٍ لَمْ تُقْبَلْ لَهُ صَلاةُ ارْبَعِينَ لَيْلَةٍ

Sesiapa yg mendatagi nujum (tukang tilik) dan bertanya kpdnya, tidak akan diterima solatnya selama 40 malam 
(Riwayat Ahmad dan Muslim)

من أتى عرافا أو كاهنا فصدقه بما يقول فقد كفر بما أنزل على محمد

Sesiapa yg mendtgi tukang tilik/ahli nujum dan mempercayainya, maka ssghnya dia telah mengingkari apa yg telah diturunkan kpd Nabi Muhammad SAW 
(Riwayat Abu Daud, At-tirmidhi, An-nasa'iyy, Ibn Majah -SAHIH)

ni video Dr Abd Basit ttg hal itu..
KLIK SINI

Hati-hati dgn Ahli Nujum moden ini, kerana menggadaikan aqidah dengan snyap.
.IT IS THE AQIDAH'S SILENT KILLER !~

Harga sekelumit Tauhid dan Aqidah lebih mahal dan berguna dari sebesar zarah dosa syirik !!

Wallahu'alam..
(sekelumit nasihat y aku kutip di FB)

insaf aku...huhuhuh....
jujurnya dulu aku slalu gak baca pasal zodiak2 neh...
tp just suka2 ja...
xtedetik pown aku nak ikot..
bila dipikir2 balik la kan....
bnda neh kekadang bleyh pesongkan akidah...
ya la..
cuba ampa pikiaq..
kalau kita caya mean kita dah xcaya qada' dan qadar dah...
rukun iman tu....
pikir-pikirkan dan selamat beramal...
_SALAM_



13 comments:

al-hirr said...

huhu.sokong2.smua ni helah org2 yahudi. n not forget, la ni, the virus of ILLUMINATION tlh merebak.
sama ada kta sdr or x.dlm negara kita pn da melambak.
nauzubillah...nastaghfirullah.

n u r rite dear,
IT IS THE AQIDAH'S SILENT KILLER !

DiahRodzi said...

tu la pasal....huhuhu...
sadis la plak bila dpt tau rancngan2 y depa rncng tuk hancurkan kita tp kita xsedar...huhuh..:(

aimida_fadz said...

bce pon xbley??huhu
ok2 xbkak dah mukasurat zodiak2 t (bley ke??)

al-hirr said...

byk lagi yg kita xtau.byk sgt2.
cuba diah tgk entri bru along.
ada psl sjrh iluminati.
tu yg along bc la.
along link kn skali page diah ni.
hiiihi.sori ye.

DiahRodzi said...

midah_xboleyh cyunk....hehhee.....diah pown dok sllu bc jgk dulu..tp lps tau pasal neh...diah mula blajar tuk xambil tau,...hehehe....

along_TQ sbb tolong jelaskn tntng sejarah dia...mula2 diah xtau sgt pasal bnda neh..y dia tau y depa dok kata Rihanna,lady gaga ngan justin bieber tu dia pnya pengikut dan penyebar mlalui lagu2 depa...betoi ka along???

al-hirr said...

along pn dngq cmtu.
unsur2 tu dpa tnjuk melalui lagu n klip video.tp mmg xprsn kt mn.ada stu la kwn along gtau, kan kt lgu lady gaga bad romance tu. dia ada sbut ra ra ra tu. means re atum. tuhan pe ntah. ada kta bljq dlu.

huhu.stkt tu je kmi tw.hrp xmnjd fitnah.

DiahRodzi said...

along_ada lg satu...dlm lagu justin bieber...tajuk baby tu....kalau lagu tu pasang revese mmg dgq clear jgk la...dia kata apa tah tp pasal tuhan2 jgk la...tuhan depa la....xcilap pasal ada kena mengena dgn dajal jgk,...sorry kalau info salah...

al-hirr said...

xpa2.nnt sm2 kta cri kbnrn.
thnx inform. :)

DiahRodzi said...

welcome meow2 comeyh...:)

ANATI SOKI said...

omg! ya ka??? nice entry diah!! tq for the infomation! :)

DiahRodzi said...

welcome anat...sama2 berkongsi bnda baik....huhuhu..hope lps neh dah xterjebak dah....huhuhu..:)

aniss said...

as salam..i na share article nie ye kat blog i..mohon share!..

DiahRodzi said...

anis_silakan....hehehe..xdak msalah...